پلی استیشن 5 جدیدترین کنسول سونی است که در اواخر سال 2020 به بازار آمد. قدرت بالای این کنسول از همان ابتدا، طرفداران سونی را به وجد آورده بود و نوید نسلی از بازی ها با گرافیک بسیار بالا و زمان لودینگ کم را می داد که تا کنون هم همین طور بوده است. در اینجا، به بررسی کنسول پلی استیشن 5 از چندین جنبه مختلف می پردازیم تا اگر قصد خرید آن را دارید، دید بهتری داشته باشید. لازم است بدانید که مطالعه این مقاله قبل از خرید کنسول PS5 الزامی است.
نقد و بررسی PS5
در رابطه با نقد و بررسی PS5 و معرفی مزایا و معایب کنسول باید بدانید که به نکات بسیار خوبی در این زمینه اشاره شده است که پیشنهاد می شود آنها را ساده از دست ندهید.
طراحی
پلی استیشن 5 طراحی منحصر به فرد و آینده نگرانه ای دارد که آن را از دیگر کنسول ها متمایز می کند. این دستگاه دارای رنگ های سفید و مشکی، اشکال منحنی و زاویه دار است که شبیه به بال پرنده یا باله هواپیما هستند. پلی استیشن 5 بسیار بزرگ و سنگین است و حدودی 37 سانتی متر ارتفاع و 4.5 کیلوگرم وزن دارد. کاربر می تواند آن را هم به صورت عمومی و هم به صورت افقی قرار دهد، اما برای هر دوی آن ها نیاز به پایه است.
رابط کاربری پلی استیشن 5 بسیار شیک و کاربردی است و به راحتی می توانید در آن گشت و گذار کرده و آن را طبق سلیقه خودتان شخصی سازی کنید. در این رابط کاربری، یک ردیف از آیکون بازی ها و اپلیکیشن ها و یک مرکز کنترل را می بینیم که با زدن روی دکمه پلی استیشن دسته، می توانید به آن دسترسی داشته باشید. مرکز کنترل به کاربر اجازه می دهد که بین صفحه بازی ها، تنظیمات مربوط به دسترسی، پارتی ها و صفحه مشاهده اعلان ها، جابجا شوند.
پلی استیشن 5 طیف وسیعی از پورت ها و اتصالات را در پشت و جلو دارد. در قسمت جلویی، یک پورت USB-A، یک پورت USB-C، یک دکمه خروج دیسک (برای ورژن درایو دار) و یک دکمه پاور برای روشن و خاموش کردن وجود دارد. در پشت کنسول نیز دو پورت USB-A، یک پورت HDMI 2.1، یک پورت اترنت و یک پورت برق وجود دارد.
بدنیست بدانید که این سری نسخه ای تکامل یافته از پلی استیشن 5 سری 1216 بوده است که با در اختیار داشتن مزیت های بیشتر و بهتر توانست امتیاز بالاتری را از نسخه قبلی خود دریافت کند و بار دیگر عاملی باشد تا شرکت سونی به سراغ ساخت PS5 Pro بروید که به تازگی اخبار جدیدی از روند ساخت آن به گوش میرسد.
عملکرد و کارایی
پلی استیشن 5 را می توان هیولای دنیای کنسول ها دانست! این دستگاه عملکرد چشمگیری به لطف قدرت بالایش برای کاربر به ارمغان می آورد. یک پردازنده هشت هسته ای AMD Zen 2، یک پردازنده گرافیکی اختصاصی AMD RDNA 16، دو گیگابایت رم GDDR 6 و یک هارد داخلی اس اس دی 825 گیگابایتی، مشخصات سخت افزاری پلی استیشن 5 هستند که رزولوشن 8K، نرخ فریم 120 فریم در ثانیه، ری تریسینگ، HDR10 و نرخ نوسازی متغیر 32 را به کاربر ارائه می دهند.
با این مشخصات سخت افزاری، اصلا بی راه نیست که بگویم پلی استیشن 5 قدرتمندترین کنسول تمام تاریخ است و می تواند با راحتی تا 10 سال آینده هم مورد استفاده قرار بگیرد. اس اس دی پلی استیشن 5 یکی از قابل توجه ترین ویژگی های این کنسول است که زمان لودینگ بازی ها را به شدت کاهش می دهد. ممکن است یک بازی که در نسل گذشته لودینگ آن 30 ثانیه طول می کشید، تنها در 8 ثانیه لود شود.
به طور کلی، در هنگام تجربه هیچ بازی، حتی بازی های جهان باز و سنگین، لودینگ طولانی مدتی وجود ندارد. همچنین، به راحتی می توان در هر بازی از یک نقطه کاملاً متفاوت به نقطه ای دیگر در نقشه رفت، بدون این که وقفه ای طولانی را شاهد باشیم. این موارد می توانند تجربه بازی های نسل جدید را بسیار هیجان انگیزتر و راحت تر کنند. در آغاز ساخت کنسول XBOX series x شرکت سونی براین باور بود که باید به دنبال عرضه محصولی باشد تا بتواند با دیگر رقبای حال حاظر جهان رقابت کند و دست به ساخت Ps4 زد که نسخه تکامل یافته آن با نام PS5 عرضه شد که این نسخه شامل مدل و سری های مختلفی بوده است.
سیستم ختک کننده پلی استیشن 5 نیز چشمگیر است و این کنسول در هنگام پردازش سنگین ترین بازی ها هم بی صدا کار خود را ادامه می دهد و خنک می ماند. PS5 دارای یک فن بسیار بزرگ است که هوا را از دو طرف کنسول می گیرد و از پشت آن خارج می کند. همچنین، فلز مایع به عنوان رسانای حرارتی و یک هیت سینک با لوله های حرارتی در دستگاه تعبیه شده اند. اگر کنسول را در کنار برادر نسل قبلی اش یعنی پلی استیشن 4 قرار دهید، به راحتی تفاوت صدای این دو را درک خواهید کرد. در ادامه مقاله نقد و بررسی PS5 باما همراه باشید.
کنترلر
کنترلر پلی استیشن 5، دوال سنس نام دارد و یک وسیله انقلابی در میان هم نوعانش به شمار می رود. این دسته با کمک بازخورد لمسی و محرک های تطبیقی، تجربه واقع گرایانه تری را از بازی به کاربر ارائه می دهد. دوال سنس شکل و چیدمان دکمه های مشابهی نسبت به دوال شاک دارد، اما طرح سیاه و سفید آن شکل زیباتری را به دسته بخشیده است که با ظاهر کنسول کاملاً هماهنگ است.
بازخورد لمسی یا همان بازخورد هپتیک دوال سنس، ویژگی است که احساسات واقعی را از طریق ارتعاشات در کنترلر، شبیه سازی می کند. بسته به چیزی که در بازی اتفاق می افتد، کاربر احساس قطرات باران، انفجار، شلیک گلوله و رانندگی روی سطوح مختلف را می تواند تجربه کند. بازخورد هپتیک، ویدیوگیم را یک قدم به تجربه دنیای واقعی یک قدم نزدیک تر می کند.
تریگرهای تطبیقی دوال سنس نیز یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد دسته است که مقاومت دکمه های ال 2 و آر 2 را بسته به اتفاقات بازی، تغییر می دهد. در هنگام کشیدن بند کمان، شلیک تفنگ، ترمز ماشین یا حرکت شمشیر در هوا، می توانید عملکرد واقع گرایانه این تریگرهای تطبیقی را تجربه کنید. پیشنهاد می شود در ادامه با ژوپیر همراه باشید که قصد بررسی بخش های بیشتری از بازی را خواهیم داشت که نباید آنها را ساده از دست دهید. پیشنهاد می شود توضیحات باقی مانده در رابطه با نقد و بررسی PS5 را از دست ندهید.
امکانات
پلی استیشن 5 دارای چندین ویژگی منحصر به فرد است که عملکرد آن را بسیار بهتر می کند. یکی از این قابلیت ها، 3D Audio یا صدای سه یعدی است. این فناوری، برای ایجاد جلوه های صوتی فضایی کاربرد دارد که از همه طرف، بازی را برای کاربر شبیه سازی می کند. با استفاده از صدای سه یعدی، می توان موقعیت های صوتی مختلف را بر حسب محیط های بازی تغییر داد این باعث می شود کاربر کاملاً در محیط غرق شود. این ویژگی با استفاده از هر هدفون و بلندگویی کار می کند.
ویژگی دیگر، سازگاری بازی های نسل های گذشته یا Backward Compatibility است که به کاربر اجازه می دهد اکثر بازی های پلی استیشن 4 را با عملکرد و گرافیک بهبود یافته، روی PS5 تجربه کنند. کاربران همچنین می توانند داده های ذخیره شده خود از طریق وای فای یا دستگاه های انتقال اطلاعات، از PS4 به PS5 منتقل کنند. برخی از بازی های پلی استیشن 4 نیز به طور رایگان، به نسخه پلی استیشن 5 آپگرید می شوند.
قابلیت جذاب دیگر، فضای ذخیره سازی قابل افزایش است که به کاربر اجازه می دهد فصای اس اس دی بیشتری را به کنسول خود اضافه کنند. کاربران همچنین این امکان را دارند که هارد اکسترنال را از طریق پورت USB به کنسول وصل کرده و از داده های ذخیره شده یا بازی های پلی استیشن 4 در PS5 بهره مند شوند. البته این نکته را باید در نظر داشت که تنها اس اس دی های خاصی با پلی استیشن 5 سازگاری دارند.
نقش بازی ها در نقد و بررسی PS5
می رسیم به مهم ترین نقطه مثبت پلی استیشن 5 که دلیل اصلی خرید آن محسوب می شود، یعنی مجموعه بازی های آن. این کنسول از همان ابتدا با عناوین هیجان انگیزی به بازار آمد. اسپایدرمن مایلز مورالز، دنباله عنوان مرد عنکبوتی سال 2018 است که از قابلیت های کنسول جدید به خوبی بهره می برد. Sackboy: A Big Adventure نیز یک پلتفرمر سه بعدی جذاب بود که حسابی توانست کاربران را در اوایل عرضه کنسول سرگرم کند.
یکی دیگر از بزرگ ترین عناوین انحصاری پلی استیشن 5، نسخه بازسازی شده Demon’s Souls بود که نسبت به نسخه اصلی بسیار پیشرفت داشت. در این دو و نیم سال که از عرضه کنسول می گذرد نیز همواره شاهد عرضه عناوین انحصاری و غیر انحصاری فراوانی برای پلی استیشن 5 بودیم که ارزش خرید آن را بسیار افزایش می دهند.
مهم ترین عنوان انحصاری پلی استیشن 5 که تا کنون عرضه شده و پیشنهاد می کنیم در هنگام خرید کنسول حتماً آن را تجربه کنید، گاد آف وار راگناروک است. اگر به سبک رانندگی نیز علاقه دارید، گران توریسمو 7 می تواند شما را حسابی سرگرم کند.
شاید یکی از دلایلی که برخی کاربران، ایکس باکس را به پلی استیشن 5 ترجیح می دادند، سرویس گیم پس بود. به همین دلیل، سال گذشته سونی تصمیم گرفت سرویس اشتراکی پلاس خود را گسترده تر کند و امکاناتی تقریباً مشابه با گیم پس را به کاربران ارائه دهد. با تهیه اشتراک سرویس پلی استیشن پلاس، می توانید به صدها بازی به صورت رایگان دسترسی داشته باشید.
همچنین، ماهانه چندین عنوان جدید نیز به این سرویس اضافه می شوند. ممکن است حتی برخی بازی ها در روز اول عرضه به پلی استیشن پلاس بیایند. اگر به عناوین کلاسیک علاقه دارید، با تهیه اشتراک پلی استیشن پلاس پرمیوم نیز می توانید بازی های کنسول های قدیمی تر سونی مانند پلی استیشن 1، 2، 3 و حتی PSP را تحربه کنید.
جمع بندی
به طور کلی، پلی استیشن 5 قوی ترین کنسول تاریخ به شمار می رود و نسبت به قیمتش، ارزش خرید زیادی دارد. اگر می خواهید نسل جدید بازی ها را با بهترین کیفیت تجربه کنید، PS5 بهترین انتخاب شما به شمار می رود. تا کنون بازی های زیادی برای کنسول عرضه شده اند و سونی برنامه دارد تا در سال های آینده نیز عناوین انحصاری فوق العاده ای را برای کنسولش عرضه کند. در آخر باید اضافه کنیم که پلی استیشن 5 در دو مدل بدون درایو دیسک و با درایو ارائه شده که به ترتیب 400 و 500 دلار قیمت دارند. امیدواریم این مقاله به شناخت شما نسبت به پلی استیشن 5 کمک کرده باشد. نظرات خود را حتماً با ما در میان بگذارید. ناگفته نماند که مجموعه ژوپیر با پوشش خرید کنسول ها میتواند میزبان خوبی برای شما عزیزان در این زمینه باشد که با نگاهی ابتدایی متوجه قیمت های کمتر مجموعه نسبت به فروشگاه های دیگر خواهید داشت.