
بررسی بازی Sifu
در این متن می خواهیم به بررسی بازی Sifu از استودیو بازی سازی Absolver بپردازیم. تا انتهای این متن همراه وبسایت ژوپیر باشید.
اگر شما هم جزو آن دسته از گیمرهایی هستید که به فیلم های رزمی و فایتینگ علاقه دارند.بدون شک با تجربه بازی SIFU بسیار هیجان زده خواهید شد.این بازی که ساخته استودیو SLOCLAP است که اثری همچون Absolver را در کارنامه خود دارد.بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط تیم سازنده،SIFU با الهام گیری از فیلم های بازیگر معروف چینی یعنی جکی چان و هنر رزمی کنگ فو ساخته شده است.
با نمایشها و حتی تجربه های اولیه بازی بسیاری از گیمر های قدیمی به یاد بازی جکی چان افتادند که در آن زمان برای کنسول PS1 عرضه شده بودSIFU. از همان ابتدای معرفی جذاب به نظر میرسید،یک بازی بر پایه های هنرهای رزمی چینی که قرار است ماجرای یک انتقام خونین را تعریف کند.با این حال اگر گیمری هستید که به این سبک از بازی های ویدیویی علاقه مند هستید.فراهم کردن محیطی آرام و صد البته اعصاب فولادین رو فراموش نکنید که با یک بازی فوق العاده چالشی و سخت روبه رو خواهید شد.
کمپانی Sloclap
Sloclap یک استودیو سازنده بازی های رایانه ای و مستقل است.این استودیو در سال 2015 در شهر پاریس تاسیس و شروع به کار کرد. از اولین پروژه این استودیو میتوان به بازی Absolver یک بازی آنلاین و اکشن با مکانیک های گیم پلی منحصر به فرد است.عنوان Absolver در سال 2017 برای Pc و Ps4 و در ژانویه 2019 برای Xbox One منتشر شذ.
تیم Sloclap اکنون 30 نفره است و در حال کار بر روی پروژه بعدی خود می باشند.
داستان بازی سیفو
داستان بازی Sifu در شهری از کشور چین اتفاق می افتد،جایی که پنج فرد رزمی کار به مدرسه آموزش هنر های رزمی حمله میکنند.این گروه توسط فردی به نام Yang کنترل می شود.هدف Yang از حمله به این مدرسه،مبارزه و جنگ با استاد بزرگ و دسترسی دانش جادویی و نامعلوم اوست.در این تقابل استاد بزرگ جان خود را از دست داده و Yang متوجه حضور کودکی در محیط میشود که در واقع فرزند استاد بزرگ است.او سپس به یکی از دستیاران خود دستور نابود کردن این کودک را می دهد که در واقع شخصیت اصلی داستان به شمار میرود.
این کودک با استفاده از قدرت جادویی دوباره به زندگی باز می گردد و قسم میخورد تا انتقام پدرش را از Yang و گروه تبهکار همراهش بگیرد.هشت سال بعد شخصیت اصلی که خود به نوعی استاد هنرهای رزمی شده و تصمیم میگیرد تا به دنبال Yang برود.باید گفت که داستان SIFU در نهایت در همین پیش درآمد خلاصه میشود.بعد از قسمت ابتدایی داستان،روایت در پس زمینه قرار گرفته و شاید حتی بعد از مدتی فراموش شود.پس زمینه داستانی نکته عجیبی برای ارائه ندارد.چیزی که میتوانست سیفو را در این زمینه متفاوت کند،روایت خاص بود که متاسفانه به سطحی ترین شکل ممکن انجام شده.
بررسی گیم پلی بازی Sifu
بازی ویدیویی SIFU یک محصول فوق العاده سخت و در عین حال سرگرم کننده است گه اگر یک گیمر ادعا کند که تجربهی بازی سیفو برایش مثل آب خوردن بوده،بدون هیچ شکی بدانید که دروغگو است.بازی سیفو هر مدل گیمری را به چالش می کشد.ا چالش و سختی بازی در حد و اندازه ی مکانیسم گیم پلی بازی هایی مثل Dark Souls نیست و به مراتب ساده تر از این حرف هااست.
این بازی تنها یک قانون ساده بیشتر ندارد.اگر در حین مراحل بازی بمیرید،کاراکتر شما مجدد احیا میشود اما مسن و پیرتر.هر اندازه هم که شخصیت داخل بازی مسن تر شود،به قدرتش اضافه و از طرفی دیگر،از نوار سلامتی اش کم می شود.کل ماجرا همین است،بازی همراه با این مکانیک به ظاهر ساده ای که دارد،داستانی به دوش میکشد که به سلیقه مخاطبین این بازی ویدیویی خوش می آید،چرا که داستان انتقام جویی شخصیت اصلی ماجرا،بر پایه ی فانتزی و جادو استوار است و در مسیر پیش روی کاراکتر بی نام و نشان بازی فانتزی های جذابی را مشاهده می کنیم.
باید گفت که بازی به گونه ای طراحی نشده که تجربه آن آسان باشد.هسته اصلی گیم پلی شامل یاد گیری مبارزه به بهترین شکل،دفاع کردن در زمان مناسب و استفاده از کمبو های مختلف است.در مبارزات،شخصیت اصلی بازی و دشمن های مختلف دارای نوار سلامتی و نوار ساختار (Structure) هستند.نوار ساختار شباهت بسیار زیادی به بازی Sekiro دارد.بدین ترتیب که ضربات گیمر به دشمن می تواند سطح این نوار را افزایش داده و در نهایت با پر شدن آن با یک ضربه دشمن خود را نابود کند.گرچه امکان از بین بردن دشمنها با تمام کردن نوار سلامتی نیز وجود دارد.
سبک Roug-like در بازی Sifu
بازی SIFU برای توجیه سبک Rogue-like خود از منطقی بسیار جالب استفاده کرده. گیمر بازی را با 20 سال سن آغاز می کند اما هر بار که جان خود را در مبارزات از دست می دهد.این سن افزایش پیدا می کند.گیمر با استفاده از قدرت جادویی می تواند به زندگی باز گردد اما افزایش سن عواقبی را نیز به همراه دارد.با افزایش سن میزان سطح سلامتی کاهش پیدا میکند اما قدرت ضربات بیشتر خواهد شد.سن شخصیت اصلی می تواند تا هفتاد سالگی پیش برود اما از دست دادن جان در این سن باعث پایان بازی میشود و گیمر باید همه چیز را از ابتدا آغاز کند.
گرافیک بازی Sifu
تیم Sloclap برای ساخت SIFU از موتور بازی سازی Unreal Engine 4 استفاده کرده.نباید از این اثر،انتظار گرافیکی خیره کننده را داشته باشید اما همه چیز با کیفیت بسیار قابل قبول طراحی و پیاده سازی شده است.گرافیک بازی به صورت کلی حالتی فانتزی دارد و محیط ها با دقت بسیار خوبی طراحی شدند.اولین چیزی که در بخش بصری توجه گیمر را به خود جلب می کند،روان بودن انیمیشن ها در حین مبارزه و واقعی بودن آنهاست .SIFU به شکل باورنکردنی در این بخش زیبا به نظر می رسد.حرکات شخصیت اصلی در حین مبارزه و واکنش او به محیط بازی بسیار چشم نواز است.کافی است که در حین مبارزه گیمر یک سلاح سرد را از روی زمین بردارد.شکل گیری و تبدیل انیمیشن ها بدون شک با دقت و وسواس خاصی انجام شده.
دید و دوربین در بازی Sifu
یکی از بزرگترین مشکلات SIFU در بخش دوربین است.در بسیاری از مواقع در حین مبارزه دوربین در بدترین حالت ممکن قرار میگیرد و دید گیمر را مختل خواهد کرد.بدین ترتیب مبارزه بسیار دشوار شده و ممکن است گیمر حتی شانس خود را برای پیروزی از دست بدهد.
موسیقی متن در سیفو
صداگذاری و موسیقی در SIFU نقش مهمی را ایفا نمی کنند.در بخش مبارزات باید گفت که صداگذاری به خوبی انجام شده اما موسیقی آنچنان که باید و شاید در ذهن گیمر باقی نخواهد ماند.
آیا بازی Sifu ارزش بازی کردن را دارد؟
بررسی بازی Sifu به ما نشان داد که این عنوان بدون شک می تواند یک بهشت گم شده برای طرفداران هنر های رزمی در دنیای بازی های ویدیوئی باشد.گیم پلی روان،مبارزات لذت بخش و انیمیشن های بسیار خوب می تواند هر گیمری را سرگرم کند.گرچه SIFU برای بسیاری از گیمر ها دشوار خواهد بود.گیمر باید هسته اصلی بازی را به خوبی درک کرده و آن را به بهترین شکل پیاده سازی کند.ساختار Rogue-like و سیستم افزایش سن و در نهایت مرگ،میزان اشتباهات گیمر را محدود می کند.اگر گیمر بتواند هسته اصلی گیم پلی را یاد گرفته و به بهترین شکل از آن استفاده کند، SIFU میتواند به تجربه ای بینظیر تبدیل شود که تجربه اش را به تمام علاقه مندان به هنر های رزمی پیشنهاد می شود.